Guzzi Forum van de MGCB

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

winterrit zondag17 februari

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Electrisch probleem Guzzi 850T3 California Bwj.1979  (gelezen 3542 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Doumen Eric

  • Gast
Re:Electrisch probleem Guzzi 850T3 California Bwj.1979
« Reactie #5 Gepost op: donderdag 26 mei 2011 - 14:23:50 »

Hallo collega's,
Nogmaals bedankt voor de reacties.
Het probleem zat hem in het contactslot.
Nieuw contactslot geplaatst en het euvel was opgelost.

Groetjes,

Eric
Gelogd

Guzzi Vero

  • Vandege Forumwiet
  • ***
  • Karma: 3
  • Offline Offline
  • Berichten: 366
Re:Electrisch probleem Guzzi 850T3 California Bwj.1979
« Reactie #4 Gepost op: maandag 23 mei 2011 - 09:51:34 »

Ergens slecht contact. Uit ervaring met de T3 weet ik dat dit tot de meest absurde resultaten kan leiden en dat je gaat zoeken waar het echt niet hoort. Begin met ALLE stekkerverbindingen te reinigen. Eerst met de drie gele draden die op je gelijkrichterbrug komen (grote kans dat het dan al opgelost is) door lichtjes opschuren van het pen gedeelte en de krullen van de stekkertjes wat meer dichtknijpen zodat ze zeker goed contact maken of vernieuwen. De vrouwelijke kant van de fiche-aansluitingen in je koplamp kan je reinigen met pijpestokers en contact cleaner of WD40. Trek een aparte massa (4mm2) van je batterij naar je koplamp (de voorvork aarden heeft geen zin want alle verbindingen gebeuren in je koplamp. Dus deze moet je apart aarden om aardstromen te vermijden. 2de stekkerverbinding als je van rechts begint te tellen in je koplamp). Het blauwe draaadje (massa) van je linker handvat dat normaal vooraan bevestigd is breng je het liefste ook rechtstreeks op de extra massa aan). Uiteraard soldeer je alle verbindingen want alle andere oplossingen geven aanleiding tot miserie.
Gelogd

Aladin

  • Global Moderator
  • Meister Poster
  • *****
  • Karma: 5
  • Offline Offline
  • Berichten: 1.106
Re:Electrisch probleem Guzzi 850T3 California Bwj.1979
« Reactie #3 Gepost op: zondag 22 mei 2011 - 22:16:58 »

Contactslot eens nazien of vervangen denk ik eerstens aan maar kan ook een sluiting in de bedrading zijn oid.


Jan, als je lading wegvalt hoeft niet gelijk je licht ook uit te vallen.
Al is het wel verstandig om die zelf uit te zetten als je nog een eind naar huis moet rijden zonder lader.
(en alleen wel aan te zetten in bepaalde situaties voor zichtbaarheid)
Gelogd

Janguz

  • Administrator
  • Meister Poster
  • *****
  • Karma: 2
  • Offline Offline
  • Berichten: 1.100
Re:Electrisch probleem Guzzi 850T3 California Bwj.1979
« Reactie #2 Gepost op: zondag 22 mei 2011 - 22:08:49 »

« Laatst bewerkt op: zondag 22 mei 2011 - 22:12:14 door Janguz »
Gelogd
Alweer JanGuz

Doumen Eric

  • Gast
Electrisch probleem Guzzi 850T3 California Bwj.1979
« Reactie #1 Gepost op: zondag 22 mei 2011 - 21:38:42 »

Onder het rijden gaat het lampje van de batterij branden waarbij de verlichting uitvalt.
Gebeurd heel onregelmatig dan uit/aan.
Motorblok/frame/voorvork appart geaard.
Aansluitingen/stekkers in koplamp gecontroleerd.
Aansluitingen in zekeringskastje-relais opgezuiverd en ontvet.
Ben ten einde raad.
Wie heeft enige ervaring met zo'n probleem.
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog