Guzzi Forum van de MGCB

Nederlandstalige Forums => Guzzi Techniek => Topic gestart door: georgeskawa op woensdag 02 juli 2014 - 19:55:08

Titel: problemen vering California Vintage
Bericht door: georgeskawa op woensdag 02 juli 2014 - 19:55:08
Goedenavond iedereen.

Ik heb een California Vintage van 2009 met 28.000 km en het probleem is dat de motor vanaf 140 km/u in grote bochten op de snelweg enorm begint te zwabberen en dweilen met 't gevaar de moto gewoon compleet kwijt te raken. In het instructieboekje vind ik niks terug over een eventuele standaardsetting en een dealer heeft mij aangeraden al rijdende met de ingaande en uitgaande demping te experimenteren tot de moto terug stabiel is.
De banden zijn in goede staat, de voorvorkolie en keerringen zijn ververst en vernieuwd en als bijkomende informatie kan ik jullie nog melden dat ik 75 kg weeg en wanneer ik met m'n vrouw rijd, dat 't fenomeen dan minder aanwezig is en de moto zich iets stabieler gedraagt, maar ideaal is 't niet.

Ik heb in een ver verleden al een California gehad en die lag heel stabiel op de weg, maar met deze moto vind ik die stabiliteit van m'n oudi Calif helaas niet terug.

hopelijk kan iemand mij verder helpen of zeggen waar ik terecht kan met m'n probleem.

groetjes allemaal,
Georges, Londerzeel
Titel: Re:problemen vering California Vintage
Bericht door: men in black op donderdag 03 juli 2014 - 12:30:14
Titel: Re:problemen vering California Vintage
Bericht door: night rider op donderdag 03 juli 2014 - 13:55:05
Ik zou eerst en vooral eens naar den bandenspanning kijken!
Titel: Re:problemen vering California Vintage
Bericht door: frans op donderdag 03 juli 2014 - 14:21:49
Titel: Re:problemen vering California Vintage
Bericht door: georgeskawa op donderdag 03 juli 2014 - 19:53:57
hallo mannen, bedankt voor de feedback;
Via een veringspecialist heb ik de volgende tip gehad, namelijk dat ik de standaard (pruts) stuurdemper eens moet laten nakijken en kheb direct een afspraak gemaakt met BWmotors in Mechelen omdat zij dealer zijn van Hyperpro vering en stuurdempers. De man van BWmotors gaat eens kijken naar mijnen stuurdemper en eventueel een testrit regelen met een stuurdemper van Hyperpro.
Ik hou jullie op de hoogte van de evolutie en mochten jullie nog suggesties hebben, laat 't dan meer horen.
mvg, Georges
Titel: Re:problemen vering California Vintage
Bericht door: frans op maandag 07 juli 2014 - 10:46:39
Niet helemaal akkoord.
Een betere stuurdemper is als een grotere zakdoek als je een snotvalling hebt.
Het kan geen kwaad,maar de valling (oorzaak) gaat er niet mee weg.
De stuurdemper is inderdaad geen toptechnologie, ik stak er destijds ook een betere (hydraulische) op mijn ev, maar pas nadat de oorzaak (lager en voorband) aangepakt waren.
Titel: Re:problemen vering California Vintage
Bericht door: men in black op maandag 07 juli 2014 - 12:24:25
ja, die standaard stuurdempers? Als de rest tiptop in orde is, gewoon een appendix, 't is erbij maar de zin ervan? En Frans ja dat bedoelde ik een woble, sch**t bijna in mijn broek, gewoon gas lossen en uitbollen tot het weer veilig rijden was, ik zag mezelf al in het decor vliegen/schuiven, slik.
Titel: Re:problemen vering California Vintage
Bericht door: georgeskawa op maandag 07 juli 2014 - 18:44:28
tot nu toe ben ik niet veel wijzer geworden van de diagnoses van de verschillende 'experts' die m'n moto hebben 'onderzocht' , de schuld werd gegeven aan de balhoofdlagers, wiellagers, de banden ( Dunlop Arrowmax StreetSmart) maar 1 ding kan wel eens kloppen , de standaard stuurdemper was helemaal gaar, dus morgen om 6uur30 richting Teo Lamers in Nijmegen omdat hij die stuurdempers op 't schap heeft liggen, en mocht dat geen soelaas brengen dan gaan we gewoon lekker verder zoeken  :), maw: will be continued
Titel: Re:problemen vering California Vintage
Bericht door: georgeskawa op dinsdag 31 maart 2015 - 15:02:19
heren, de oplossing is gevonden, zonder scherm blijft de moto stabiel tot op topsnelheid, dus 190, en met scherm is 140 maximum. ik heb een oplossing gevonden door het scherm te verkleinen en de verbetering is enorm, niet perfect, maar nu kan de moto zonder gevaar 170 rijden.
tot ziens iedereen.
Titel: Re: problemen vering California Vintage
Bericht door: Janguz op donderdag 09 april 2015 - 22:23:51
Ha, leuk om lezen Georges, zullen we op onze eerstvolgende vergadering eens over babbelen, maar da's pas in juli, maar je bent altijd welkom op onze rondritten.