01-12-2021
welkom : kijk en lees : leesvoer : ontmoetingsdag bierbeek 2005

Ontmoetingsdag Bierbeek 2005

Verslag van de ontmoetingsdag "anders"

Gepubliceerd op 23-03-2005

De ontmoetingsdag te Bierbeek was naar jaarlijkse gewoonte de eerste MGCB – activiteit van het jaar. De ontmoetingsdagen zijn vele jaren terug ontstaan. Toen werd er in de winter enkele keren bij elkaar gekomen op zaterdagavond. Er werd bijeengekomen in verschillende cafés.

Deze bijeenkomsten hadden zeker ook hun charmes. Met het alcoholverbruik en de strenge alcohol controles waren deze bijeenkomsten een risicovolle activiteit geworden.
Staf en Rob waren de initiatiefnemers om deze ontmoetingsdagen eens “anders” te organiseren.

Zij hadden al vlug hun oog laten vallen op een beschikbare loods te Bierbeek. De eigenaar zou daar wel mee instemmen….dachten ze.

Het positieve voor de eigenaar is natuurlijk, dat nu zeker éénmaal per jaar de loods wordt gereinigd. Hij doet het wel zelf, maar het is dan toch eens prober.

Dit jaar waren de volgende mensen aanwezig met een standje:
Luc Freson komt naar jaarlijkse gewoonte afgezakt naar Bierbeek. Luc is zaakvoerder van “Freson uitgeverij”. Verschillende boeken over de geschiedenis van verschillende motormerken komen van Luc zijn computergetokkel. Zijn gemiddelde omzet op onze ontmoetingsdag is één boek. Luc doet dit dan ook uit sympathie voor onze club en zijn leden, waar hij zelf ook bijhoord. Dit jaar werd er voor de eerste keer ook bier (Stella) geschonken op de ontmoetingsdag te Bierbeek. Als Luc volgend jaar komt en hij verkoopt twee boeken, krijgt hij van ons een Duvel….

Een aangename verassing bij het ontmoeten van Guy De Wever. Guy kwam uitleg en informatie geven over zijn reis naar IJsland met de motor. Guy had zijn reismotor (geen Moto Guzzi) en een hele hoop foto’s en landkaarten meegebracht naar Bierbeek. Guy vertouwde mij toe dat hij zijn Moto Guzzi Sport 1100 heeft omgebouwd om op circuit te gaan rijden. Wij maakten alvast een afspraak om deze activiteit eens samen te gaan beleven. Guy is ook al vele jaren lid van onze Club. Guy organiseerde bij hem thuis, in zijn tuin, onze eerste “Avondrit”. Wij verhuisden van Guy zijn tuin na enkele jaren naar Werner zijn tuin.

Staf en Rob hadden zelf ook hun collectie Moto Guzzi boeken, miniaturen, enz…meegebracht. Eigenlijk had Johan Van Hoof niet meer moeten komen naar Bierbeek met het clubarchief. Natuurlijk wel, want Johan zijn archief is veel omslachtiger.
Informatie over de club, oude testverslagen, foto’s, e.d. had jullie voorzitter meegebracht naar Bierbeek.

Patrick Sneyers zorgde voor de projectie van de voorzitter zijn fotoarchief.

Jan Maes was aanwezig met onze uitgebreide clubboetiek. De fluo vestjes lijken in de smaak te vallen…

Wat zeker ook in de smaak viel, was de soep van Rina & Staf. Zelf gebrouwen ter plaatse. Versere soep gaat ge nergens vinden. Koffie, thee en warme choco waren ook te verkrijgen. Cola Light, plat water en Stella waren de overige verkrijgbare dranken.

Als ik nu iets of iemand heb vergeten te noemen, schrijft die volgende maand zelf ook maar eens een verslag van onze activiteiten. Zo krijgen de afwezigen toch een klein beetje een beeld van onze activiteiten.

Bij de bezoekers van onze ontmoetingsdag mochten wij twee van onze dealers verwelkomen.

De opkomst was vrij goed. Een vijftigtal bezoekers bezocht de opgekuiste loods.
Gewoon voor een babbel, voor wat informatie, voor wat gezelligheid, voor wat nog allemaal…?

Reageer

Beleefd blijven aub...

(Gebruik Markdown voor formatering)

Deze vraag helpt om spam te vermijden:

Bezoek ook onze sponsors hun website


VRA Motors, Oosterzele

Freddy Nijssen, Tongeren

Motorvriendelijk onderkomen (FR)

Gites Les Creux, Frankrijk

uw logo hier

 

Subscribe

Skyscraper banner ad