23-10-2016
welkom : kijk en lees : techniek : update: uitzondering voor oldtimers bij de keuring

Update: Uitzondering voor oldtimers bij de keuring

Met dank aan de BFOV

Gepubliceerd op 09-11-2004

Geachte clubverantwoordelijke, geachte liefhebber,

Zoals reeds aangekondigd werd in onze vorige Newsletters, is er een nieuwe reglementering van kracht betreffende de technische keuring wanneer men zich met een tweedehandsvoertuig aanbiedt wat enkel mag:

  • hetzij met de Belgische nummerplaat waaronder het voertuig ingeschreven is of laatst ingeschreven was;
  • hetzij de - al dan niet tijdelijke - buitenlandse kentekenplaat die vermeld staat op het buitenlandse kentekenbewijs van het ingevoerde voertuig
  • hetzij een Belgische handelaars- of proefrittenplaat.

Al voordat deze reglementering van kracht was heeft uw federatie hierop gereageerd bij de GOCA en bij de FOD Mobiliteit en Vervoer, meldende dat dit voor onze liefhebbers enorm veel problemen zou opleveren om diverse redenen. Dankzij onze goede contacten met de GOCA, de FOD Mobiliteit en Vervoer en Federauto, hebben we een uitzondering bekomen voor onze oldtimervoertuigen van meer dan 25 jaar oud en werd een nieuwe instructie verdeeld onder de keuringstations.

De uitzondering bestaat erin dat de voertuigen mogen aangeboden worden met de nummerplaat van de toekomstige eigenaar samen met het inschrijvingsbewijs van deze nummerplaat, zoals dat voordien het geval was.

Toch een gouden raad, vergeet vooral niet uw verzekeringsmakelaar te verwittigen om de oldtimer te dekken de tijd die nodig is om naar de technische keuring te gaan.

Bedankt BFOV, .... Wij blijven u verdedigen !

De BFOV

Reageer

Beleefd blijven aub...

(Gebruik Markdown voor formatering)

Deze vraag helpt om spam te vermijden:

Skyscraper banner ad