Moto Guzzi Club België VZW

http://www.motoguzzi.be/moxie/guzzi/techniek/polijsten-van-het-windscherm.shtml

Polijsten van het windscherm

Guzzopa maakt het windscherm van zijn Guzzi weer als nieuw.

Guzzopa maakt het windscherm van zijn Guzzi weer als nieuw.

Door

Windscherm polijsten

Met  het goede weer in aantocht krijgt mijne Gust weer meer aandacht .

Hij staat mooi opgepoetst  te glimmen in de garage en telkens als ik hem zie staan erger ik  mij steeds weer aan de kleine krasjes in mn scherm. Absoluut polieren dus.

Windscherm polijsten-2

Eerst heb ik  het eens getest met een autowax op een reservescherm en de test was positief  maar amai mn vingers en mn polsen... dat vraagt heel wat armpoeder zenne !!

Ik kwam vandaag in een Bricocenter bij de elektrische gereedschappen en vond precies wat ik nodig had , namelijk een schuur- en poliermachientje op batterij van het merk Power, prijs 33 euro !! Da’s echt de moeite waard aangezien er heel wat attributen bij waren zoals, lader, schuurschijven, schuurborstel (ook al goed voor m'n motorlaarzen haha), 2 poliermoppen, en een schapevel oppoetsmop, alles met een Velcro te bevestigen. Allee veel gerief voor weinig geld en het is nog nuttig voor andere doeleinden ook !!

Aan het werk dus. Eerst het scherm stof– en zandvrij  gemaakt, de polierschijf in Turtle wax “Excalibur” gedompeld en aan’t werk. Ik moet toegeven dat het vrij vlotjes ging want na 10 minuten dacht ik dat het werk erop zat alleen nog de droge wax verwijderen met een zachte doek en... jaja, hij glimt weer zoals in zn jonge jaren !!

Mocht je er zin in hebben...

    Succes,
Guzzopa  (Paul)

Tags: Techniek