Overslaan en naar de inhoud gaan
Beschrijving

De openingsrit zondag 12 maart 2023

We starten en eindigen deze rit in de groene gemeente Bertem in de Provincie Vlaams-Brabant, zeer makkelijk bereikbaar via de E40 Brussel – Leuven of voor de mensen uit het Oosten de E40 Leuven – Brussel.    

 

Vertek:

We verwachten jullie vanaf 1100hr in café T’Blok op het gemeenteplein in Bertem (Gemeenteplein 2, 3060 Bertem).  Kleine versnaperingen en drank beschikbaar volgens kaart. En een koffietje (of een warme choco) van de club om alvast op te warmen. We vertrekken stipt om 1300hr en rijden doorheen de valleien van de Dijle, Laan en IJse met hun aangrenzende bos- en moerasgebieden.   Flirtend met de taalgrens duiken we uiteindelijk toch Waals-Brabant binnen om via de vele “Champs” en “Campagnes” tot aan de tussenstop te bollen.  

 

 

Tussenstop:

We zijn dan ongeveer 60km verder en hebben een goed uur gereden.  We bevinden ons in Leuze, een deelgemeente van Eghezée en nemen een pauze in café “Le St-Martin” (Route de Namèche 11, 5310 Eghezée).  Versnaperingen en drank beschikbaar volgens kaart.  

 

 

Eindstop:

Vanuit Leuze kiezen we eerst voor het snellere werk via o.a. Route des Six Frères, de befaamde Route de Perwez en Rue Saint Roches tot in Perwez om dan over de Chaussée de Charleroi opnieuw het fijnere werk aan te vatten richting Bertem.  Na 58km arriveren we opnieuw aan Café T’Blok en voor de hongerigen onder ons is aan de andere kant van het Gemeenteplein de frituur T’ Dorp geopend vanaf 1630hr.    

Tot dan,

Bea en ik 

12-03-2023 13:00
Adres

't Blok
Gemeenteplein 2
3060 Bertem
België

De .gpx bestanden zijn hier te downloaden (na inloggen). Als er  slechts 1 download staat dan is de gpx voor de hele route. Anders bestaat de route uit een deel van begin tot pauze, en een deel van pauze tot einde en zijn er twee download links.