Overslaan en naar de inhoud gaan
Beschrijving

 

Vertrek: Café In de Wachtzaal, Terdonkplein 14, 9042 Desteldonk

Samenkomen vanaf 11u en vertrekken om stipt 13u gaan we dus doen in Doornzele , nog preciezer in Terdonk, vlak aan de overzet.

Vandaaruit gaan we via Wippelgem de grote R4 oversteken om daarna te verdwijnen in het landelijke gebied tussen expresweg N49 en Nederlandse grens. "Vlotte slingerbanen en landelijke boerewegels" is de rode draad doorheen deze rit.

Ergens zijn we dan toch de grens overgetufferd maar dit verandert niks aan het karakter van de rit. Het historische Axel ligt op onze rit, normaal rijden we hier met een boog rond het centrum maar vandaag niet. "Los erdui " is ook eens tof, vooral die koppen op de terrasjes die draaien bij het zien en horen van onze trots.

Een beetje later is het tijd voor de tussenstop, hiervoor stoppen we in Griete (café De Griete, Zaamslag). Het langste deel hebben we nu gehad.

Deel 2 is via polderbaantjes en mooie natuur, terug richting de grens bij Koewacht. Daarna via Stekene, Sint-Gillis-Waas en Vrasene naar de haven rijden en de eindstop, de Smoutpot in Zwijndrecht.

Ik heb de rit ondertussen al een paar maal gereden en oke bevonden. Hopend op talrijke Guzzi's en een stralende zon.

Grt Dirk.

26-05-2024 13:00
Adres

Café In de Wachtzaal
Terdonkplein 14
9042 Desteldonk
België

De .gpx bestanden zijn hier te downloaden (na inloggen). Als er  slechts 1 download staat dan is de gpx voor de hele route. Anders bestaat de route uit een deel van begin tot pauze, en een deel van pauze tot einde en zijn er twee download links.